Jelenlegi hely

Címlap | Szent Iván éji rendezvények...

 

Kedves Barátok, aki szeretne részt venni a Szent Iván éji programokon azoknak egy pár a helyiek közül...

A keszthelyi Major Múzeumban tűzgyújtás és táncház lesz 21-én szombaton este 20:00-tól

A hagyományos Család Iskolás program hétfőn, 23-án lesz a rezi várban (részletek alul)

Kedden 24-én este Cserszegtomajon a Kultúrnál lesz batyus bál és táncház Boroszlán és Refolk zenekarokkal +tűzgyújtás KEZDÉS: 19-ÓRAKOR

ZSUZSI NÉNI LEVELE:

 Ugyancsak kellemes nyári estéknek nézünk elébe, és már többen ki is fejeztétek vágyakozásotokat a szép, csendes, nyugodt Szent Iván-éji virrasztásra. Örülök neki, hogy ez mindenkiben szép emléket hagy, és hívlak titeket június 23-ára, hétfő estére az idei Szent Iván-éji tűzgyújtásra!

  Délután 4 és 5 óra között gyülekezünk a Rezi-várban. A férfiak és fiúk hozzanak fűrészt, fejszét a favágáshoz-aprításhoz. Fontos lenne legalább 1 ásó, és kannákban rengeteg víz. 

  Az anyukák gondoskodjanak vacsoráról a családjaik részére. Hozzatok hálózsákot, takarókat, kispárnát. 

  Megpróbáltunk lépéseket tenni azért, hogy ez alkalommal is felmehessünk autóinkkal a hegyre, hogy ne kelljen messziről cipekednünk.

  Akkor lesz hajnalig kitartó, méltóságteljes, égig érő Szent Iván-éji tűzünk, ha időben érkeztek, és még napvilágnál össze tudjuk gyűjteni a hozzávaló rengeteg fát. A lányok, asszonyok a haraszt és apró ágak, gallyak gyűjtésében, tördelésében tudnak segíteni, erre is nagy szükség lesz. Kérlek Benneteket, hogy időben érkezzetek!

 

 Szeretettel: Zsn